Μύθοι & αλήθειες

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ (Hyaluronic acid);

Είναι ένα απαραίτητο δομικό συστατικό του συνδετικού ιστού του δέρματος που μπορεί να συγκρατήσει μέχρι και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, το οποίο και απελευθερώνει σταδιακά αυξάνοντας έτσι την ενυδάτωση του δέρματος.

Δυστυχώς με το πέρασμα του χρόνου χάνεται αρκετό και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να το εμπλουτίζουμε με προϊόντα που το περιέχουν.

Τι είναι το κολλαγόνο και η ελαστίνη;

Είναι το μεγαλύτερο μέρος των πρωτεϊνών του δέρματος που και αυτό με την πάροδο του χρόνου η βιοσύνθεση και η λειτουργικότητα του μειώνεται.

Θεραπείες λοιπόν με ανάλογο συστατικό αναπληρώνει τα χαμένα αποθέματα μας!

Διατροφή και νερό είναι σημαντικά για το δέρμα μου;

Ναι, είναι αλληλένδετα και τα δυο με την εμφάνιση αλλά και την ποιότητα του δέρματος μας!

Καθαρισμός

 • Είναι απαραίτητο τελικά να κάνουμε καθαρισμό ή αν κάνουμε μια φορά, ‘αναγκαζόμαστε’ να κάνουμε συνέχεια;

  προϊόντα καθαρισμού προσώπου

  Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση στο θέμα του καθαρισμού! Ναι, πρέπει να κάνουμε καθαρισμό ό’τι τύπο δέρματος και αν έχουμε – απλώς στα λιπαρά πρέπει να γίνεται πιο συχνά – για τον απλούστατο λόγο ότι όλο αυτό που ‘πετάει’ ουσιαστικά ο οργανισμός μας προς τα έξω μέσω των πόρων μας, είναι ακαθαρσίες που δεν τις χρειάζεται! Το σμήγμα όμως είναι έκκριση, εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες, όπως ο ιδρώτας από τους ιδρωτοποιούς!

  Δεν σημαίνει λοιπόν ότι αν κάνουμε μια φορά καθαρισμό, δεν θα ξανακάνουμε, γιατί το σμήγμα θα εκκρίνεται συνεχώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Απλώς πρέπει να αφαιρούμε το παλιό σμήγμα από τους πόρους μας γιατί όσο ‘στέκεται’ δημιουργεί έξτρα προβλήματα, όπως έντονη λιπαρότητα, σπυράκια κ.λ.π. και για να μπορεί το υγειές πλέον δέρμα μας να κάνει αυτή την τόσο σημαντική εργασία.

  Δεν μας ‘αναγκάζει’ όμως κανένας να επαναλαμβάνουμε τον καθαρισμό μας, αν δεν ξανακάνουμε θα είναι απλώς το δέρμα μας όπως πριν: δηλαδή με φραγμένους πόρους, θαμπό και περισσότερο λιπαρό.

 • Κάθε πότε πρέπει να κάνω καθαρισμό; 1, 2 ή 3 φορές τον χρόνο;

  Το δέρμα μας, μας ‘μιλάει..’! Ακούστε το!

  Μόλις αρχίζει να γεμίζει, να γίνεται λιπαρό έντονα και να ετοιμάζεται ίσως να βγάλει στην περιοχή κυρίως του πηγουνιού ασφυκτικά σπυράκια σημαίνει ότι μας ‘φωνάζει’ καθαρισμό!

 • Τελικά δεν θεραπεύεται με τίποτα η ακμή αν σου τύχει?!!!

  Η Ακμή είναι ένα επίσης μεγάλο φλέγον ζήτημα!

  Θεραπεύεται! Απλώς θέλει σωστή και υπεύθυνη επαγγελματική αντιμετώπιση. Χρειάζεται η σωστή κατά την γνώμη μου συνεργασία Δερματολόγου και Αισθητικού.

  θεραπεία ακμής

  Η Ακμή είναι μια εικόνα που δημιουργείται συνήθως – αλλά όχι μόνο- στις τρυφερές ηλικίες της εφηβείας και ξεκινάει από ένα ή περισσότερα μικρόβια και θα ενισχυθεί από την όχι καλή καθαριότητα, το άγχος, την έξτρα λιπαρότητα που προέρχεται από τις ορμονικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στο σώμα και θα εξαπλωθεί.

  Δεν είναι όμως κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

  1. Επίσκεψη σε Δερματολόγο για τυχόν φαρμακευτική αγωγή.
  2. Επίσκεψη σε Ενδοκρινολόγο για ανάλυση και ταυτοποίηση των μικροβίων.
  3. Καθαριότητα – Υγιεινή – Αντισηψία κυρίως στα χέρια μας!
  4. Καθαρισμός μόνο στα σημεία με την σμηγματόρροια. Διαδικασία απαραίτητη και παρερμηνευμένη κατά την γνώμη μου γιατί πρέπει να γίνει σωστός καθαρισμός με όλους τους κανόνες υγιεινής επειδή απελευθερώνοντας από το φυσιολογικό σμήγμα τους πόρους μας, έμμεσα αποσυμφορίζει γενικά! Επίσης, όσο αφήνουμε αυτό το σμήγμα, τόσο πιο λιπαρό γίνεται, και όσο πιο λιπαρό γίνεται τόσο πιο πολύ σμήγμα εκκρίνεται!

  Ένας φαύλος κύκλος!

evebeaute.gr 2021