Μύθοι & αλήθειες

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ (Hyaluronic acid);

Είναι ένα απαραίτητο δομικό συστατικό του συνδετικού ιστού του δέρματος που μπορεί να συγκρατήσει μέχρι και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, το οποίο και απελευθερώνει σταδιακά αυξάνοντας έτσι την ενυδάτωση του δέρματος.

Δυστυχώς με το πέρασμα του χρόνου χάνεται αρκετό και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να το εμπλουτίζουμε με προϊόντα που το περιέχουν.

Τι είναι το κολλαγόνο και η ελαστίνη;

Είναι το μεγαλύτερο μέρος των πρωτεϊνών του δέρματος που και αυτό με την πάροδο του χρόνου η βιοσύνθεση και η λειτουργικότητα του μειώνεται.

Θεραπείες λοιπόν με ανάλογο συστατικό αναπληρώνει τα χαμένα αποθέματα μας!

Διατροφή και νερό είναι σημαντικά για το δέρμα μου;

Ναι, είναι αλληλένδετα και τα δυο με την εμφάνιση αλλά και την ποιότητα του δέρματος μας!

Καθαρισμός

 • Είναι απαραίτητο τελικά να κάνουμε καθαρισμό ή αν κάνουμε μια φορά, ‘αναγκαζόμαστε’ να κάνουμε συνέχεια;

  προϊόντα καθαρισμού προσώπου

  Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση στο θέμα του καθαρισμού! Ναι, πρέπει να κάνουμε καθαρισμό ό’τι τύπο δέρματος και αν έχουμε – απλώς στα λιπαρά πρέπει να γίνεται πιο συχνά – για τον απλούστατο λόγο ότι όλο αυτό που ‘πετάει’ ουσιαστικά ο οργανισμός μας προς τα έξω μέσω των πόρων μας, είναι ακαθαρσίες που δεν τις χρειάζεται! Το σμήγμα όμως είναι έκκριση, εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες, όπως ο ιδρώτας από τους ιδρωτοποιούς!

  Δεν σημαίνει λοιπόν ότι αν κάνουμε μια φορά καθαρισμό, δεν θα ξανακάνουμε, γιατί το σμήγμα θα εκκρίνεται συνεχώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Απλώς πρέπει να αφαιρούμε το παλιό σμήγμα από τους πόρους μας γιατί όσο ‘στέκεται’ δημιουργεί έξτρα προβλήματα, όπως έντονη λιπαρότητα, σπυράκια κ.λ.π. και για να μπορεί το υγειές πλέον δέρμα μας να κάνει αυτή την τόσο σημαντική εργασία.

  Δεν μας ‘αναγκάζει’ όμως κανένας να επαναλαμβάνουμε τον καθαρισμό μας, αν δεν ξανακάνουμε θα είναι απλώς το δέρμα μας όπως πριν: δηλαδή με φραγμένους πόρους, θαμπό και περισσότερο λιπαρό.

 • Κάθε πότε πρέπει να κάνω καθαρισμό; 1, 2 ή 3 φορές τον χρόνο;

  Το δέρμα μας, μας ‘μιλάει..’! Ακούστε το!

  Μόλις αρχίζει να γεμίζει, να γίνεται λιπαρό έντονα και να ετοιμάζεται ίσως να βγάλει στην περιοχή κυρίως του πηγουνιού ασφυκτικά σπυράκια σημαίνει ότι μας ‘φωνάζει’ καθαρισμό!

 • Τελικά δεν θεραπεύεται με τίποτα η ακμή αν σου τύχει?!!!

  Η Ακμή είναι ένα επίσης μεγάλο φλέγον ζήτημα!

  Θεραπεύεται! Απλώς θέλει σωστή και υπεύθυνη επαγγελματική αντιμετώπιση. Χρειάζεται η σωστή κατά την γνώμη μου συνεργασία Δερματολόγου και Αισθητικού.

  θεραπεία ακμής

  Η Ακμή είναι μια εικόνα που δημιουργείται συνήθως – αλλά όχι μόνο- στις τρυφερές ηλικίες της εφηβείας και ξεκινάει από ένα ή περισσότερα μικρόβια και θα ενισχυθεί από την όχι καλή καθαριότητα, το άγχος, την έξτρα λιπαρότητα που προέρχεται από τις ορμονικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στο σώμα και θα εξαπλωθεί.

  Δεν είναι όμως κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

  1. Επίσκεψη σε Δερματολόγο για τυχόν φαρμακευτική αγωγή.
  2. Επίσκεψη σε Ενδοκρινολόγο για ανάλυση και ταυτοποίηση των μικροβίων.
  3. Καθαριότητα – Υγιεινή – Αντισηψία κυρίως στα χέρια μας!
  4. Καθαρισμός μόνο στα σημεία με την σμηγματόρροια. Διαδικασία απαραίτητη και παρερμηνευμένη κατά την γνώμη μου γιατί πρέπει να γίνει σωστός καθαρισμός με όλους τους κανόνες υγιεινής επειδή απελευθερώνοντας από το φυσιολογικό σμήγμα τους πόρους μας, έμμεσα αποσυμφορίζει γενικά! Επίσης, όσο αφήνουμε αυτό το σμήγμα, τόσο πιο λιπαρό γίνεται, και όσο πιο λιπαρό γίνεται τόσο πιο πολύ σμήγμα εκκρίνεται!

  Ένας φαύλος κύκλος!

Αφήνει σημάδια η ριζική αποτρίχωση με τη βελόνα;

Όχι, όταν εφαρμόζεται με τη σωστή τεχνική και γνώση είναι απόλυτα ασφαλής.

Μπορώ να την εφαρμόζω το καλοκαίρι;

Ναι!

Το laser ή το IPL είναι αποτελεσματικό και για το πρόσωπο και για το σώμα;

Προσωπική μου άποψη είναι ότι στο πρόσωπο είναι διφορούμενο το αποτέλεσμα του όπου η τριχοφυΐα έχει την μορφή χνουδιού ή είναι ορμονικά εξαρτώμενη.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω στο πρόσωπο μου τσιμπιδάκι ή κερί;

Δυστυχώς όχι! Είναι ένα από τα μεγάλα λάθη που γίνονται εν αγνοία μας για την αντιμετώπιση της τριχοφυΐας στο σπίτι. Με την χρήση τους συνήθως ενεργοποιούμε διπλανή τριχοφυΐα ή και την ίδια – κόβοντας την – με αποτέλεσμα την εξάπλωση του προβλήματος και όχι τη λύση!

Άδικος πόνος και κόπος!

Πως ξεχωρίζω το ζεστό από το κρύο κερί αφού και αυτό είναι χλιαρό προς το ζεστό;

Το ζεστό κερί είναι αρκετά πιο ζεστό όταν εφαρμόζεται στο δέρμα και γρήγορα παγώνει και σκληραίνει, ενώ το κρύο είναι λιγότερο ζεστό και ελαστικό όση ώρα και να μείνει στο δέρμα. Επίσης, ένας άλλος τρόπος για να τα ξεχωρίζουμε είναι ότι για το κρύο κερί χρησιμοποιούμε ταινίες για να το αφαιρέσουμε ενώ το ζεστό το τραβάμε με το χέρι.

Επίσης, το ζεστό κερί, γι’ αυτό τον λόγο, μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί!!!

Πρέπει να κάνω καθαρισμό πριν ένα επίσημο μακιγιάζ όπως το νυφικό;

Ακόμα και το καλύτερο επαγγελματικό μακιγιάζ με τα καλύτερα αντίστοιχα προϊόντα, ωχριά επάνω σε ένα ακαθάριστο, λιπαρό και θαμπό δέρμα!

Ναι λοιπόν, είναι πολύ σωστό να έχει προηγηθεί ένας καλός καθαρισμός!

Tips

Face Yoga

Δοκιμάστε την, ομορφαίνει και έχει πολύ πλάκα!

1η άσκηση:

Του λιονταριού:

Είμαστε στα τέσσερα και κοιτάμε – δηλαδή αλληθωρίζουμε - προς το ‘τρίτο μάτι’. Εισπνέουμε και εκπνέουμε με όλη μας τη δύναμη και με φωνή, ανοίγοντας πολύ το στόμα μας και βγάζοντας την γλώσσα προς το πηγούνι!

2η άσκηση:

Συνοφρυώνουμε ανάμεσα από τα φρύδια και μετά με τα δάχτυλα μας τραβάμε πάνω στα φρύδια, προς τα έξω.

3η άσκηση:

Κάνουμε προς τα πάνω τα φρύδια και όλο το μέτωπο και τραβάμε με τα δάχτυλα μας πάλι όλη την περιοχή προς τα έξω.

4η άσκηση:

Εισπνέουμε και φουσκώνουμε – κρατώντας την αναπνοή μας – εναλλάξ μια το ένα μάγουλο και μετά το άλλο, και εκπνέουμε!

5η άσκηση:

Εισπνέουμε και γελάμε με ανοιχτό το στόμα και ορθάνοιχτα μάτια και το ‘κρατάμε’ για 5 – 10 δευτερόλεπτα.

evebeaute.gr 2021