Μύθοι & αλήθειες

Αφήνει σημάδια η ριζική αποτρίχωση με τη βελόνα;

Όχι, όταν εφαρμόζεται με τη σωστή τεχνική και γνώση είναι απόλυτα ασφαλής.

Μπορώ να την εφαρμόζω το καλοκαίρι;

Ναι!

Το laser ή το IPL είναι αποτελεσματικό και για το πρόσωπο και για το σώμα;

Προσωπική μου άποψη είναι ότι στο πρόσωπο είναι διφορούμενο το αποτέλεσμα του όπου η τριχοφυΐα έχει την μορφή χνουδιού ή είναι ορμονικά εξαρτώμενη.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω στο πρόσωπο μου τσιμπιδάκι ή κερί;

Δυστυχώς όχι! Είναι ένα από τα μεγάλα λάθη που γίνονται εν αγνοία μας για την αντιμετώπιση της τριχοφυΐας στο σπίτι. Με την χρήση τους συνήθως ενεργοποιούμε διπλανή τριχοφυΐα ή και την ίδια – κόβοντας την – με αποτέλεσμα την εξάπλωση του προβλήματος και όχι τη λύση!

Άδικος πόνος και κόπος!

Πως ξεχωρίζω το ζεστό από το κρύο κερί αφού και αυτό είναι χλιαρό προς το ζεστό;

Το ζεστό κερί είναι αρκετά πιο ζεστό όταν εφαρμόζεται στο δέρμα και γρήγορα παγώνει και σκληραίνει, ενώ το κρύο είναι λιγότερο ζεστό και ελαστικό όση ώρα και να μείνει στο δέρμα. Επίσης, ένας άλλος τρόπος για να τα ξεχωρίζουμε είναι ότι για το κρύο κερί χρησιμοποιούμε ταινίες για να το αφαιρέσουμε ενώ το ζεστό το τραβάμε με το χέρι.

Επίσης, το ζεστό κερί, γι’ αυτό τον λόγο, μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί!!!

Έχω κάνει laser και IPL και κάποιες τρίχες φαίνεται ότι δεν θα φύγουν ποτέ, μπορώ να κάνω κάτι; Και τι γίνεται με τις ξανθές -άσπρες τρίχες;

Ναι, όντως κάποιες τρίχες για διάφορους λόγους το LASER η το IPL δεν μπορεί να τις "διαβάσει" , τότε μπορεί πάλι η ηλεκτρόλυση να λύσει το πρόβλημα γιατί ενεργεί κατευθείαν στην ρίζα της τρίχας . Το laser και το ipl χρειάζονται την μελανίνη της τρίχας για να είναι αποτελεσματικά και οι ανοιχτόχρωμες - άσπρες τρίχες δεν έχουν αρκετή έως καθόλου. Η ριζική μας αποτρίχωση με την βελόνα μπορεί να τις εξαφανίσει γιατί λειτουργεί ανεξαρτήτως της μελανίνης.

Είναι επικίνδυνο και επώδυνο να κάνω ρ. αποτρίχωση - ηλεκτρόλυση γύρω από τις θηλές στο στήθος;

Είναι πολύ σύνηθες να υπάρχει φόβος για αυτή την περιοχή που την θεωρούμε ευαίσθητη αλλά όχι, είναι απόλυτα ασφαλής και αρκετά ανώδυνη λογά του λίπους που υπάρχει στην περιοχή.

Τι γίνεται όταν υπάρχει εξακριβωμένο ορμονικό πρόβλημα;

Η ηλεκτρόλυση πάλι απλώς μπορεί να καθυστερήσει λίγο περισσότερο το αποτέλεσμα.

evebeaute.gr 2023